CV ketel in Blaricum

CV ketels komen in vele soorten en maten. Om zeker te zijn dat u de goede keuze maakt, hebben wij veelvoorkomende soorten ketels hier voor u op een rijtje gezet. Een nieuwe CV ketel is altijd zuiniger dan uw oude CV ketel. Daarom betekent de aanschaf van een nieuwe CV ketel altijd een stap richting energiebesparing. Wij komen ook graag eens bij u langs in Blaricum of in de omgeving van Blaricum om u uitgebreid te informeren over de verschillen.

Welke CV ketel past bij u?

HR ketel
De hoogrendementsketel is een zeer energiezuinige keuze. Deze ketel werkt op aardgas en in vergelijking met de ‘ouderwetse’ (conventionele) ketels heeft hij een veel hoger rendement. Dit rendement wordt behaald doordat waterdamp en rookgassen nogmaals in de ketel gecondenseerd worden. Vaak wordt een hoogrendementsketel gecombineerd met een thermostaat, zodat deze reageert op de binnentemperatuur. Zo heeft u maar weinig omkijken naar uw energiezuinige verwarming!

VR ketel
Een Verbeterd Rendementsketel heeft een iets lager rendement dan de hoogrendementsketel. Soms is het door de kosten of technische redenen niet mogelijk om een hoogrendementsketel te plaatsen. Dan is de VR ketel een goede vervanger, die weliswaar iets minder goede prestaties levert, maar wel een lagere aanschafprijs heeft.

Combiketel
Een combiketel verwarmt niet alleen het tapwater, maar ook het water voor de centrale verwarming. Er zijn twee typen, de doorstroomtoestellen en de voorraadtoestellen. Het eerste type verwarmt tapwater terwijl de kraan loopt, terwijl het tweede type een voorraadvat water op temperatuur houdt. Combiketels zijn ook verkrijgbaar in HR-varianten.

Wilt u meer informatie over welk type CV ketel bij uw woonsituatie in Blaricum past? Of wilt u een gratis offerte aanvragen omtrent de plaatsing of het onderhoud van uw CV ketel in Blaricum? Bel dan vrijblijvend voor meer informatie.